Warsztaty kulinarne z Malką Kafką – właścicielką sieci restauracji Tel Aviv w Warszawie
Restauracja Mandragora, ul. Rynek 10
09.08, godz. 12.00
Malka Kafka, właścicielka sieci restauracji Tel Aviv Urban Food w Warszawie i niekwestionowana ekspertka kuchni izraelskiej zaprezentuje kilka najbardziej kojarzących się z Izraelskim street foodem przepisów.
Kolendra, dwie garści przypraw, cieciorka i szczypta zacięcia pozwolą wszystkim, niezależnie od stopnia kulinarnego mistrzostwa, wyczarować kuchenne przeboje rodem z pachnących ulic Tel Awiwu. Szakszuka, babaganusz, a może humus z falafelami na ciepło? Jeśli na dźwięk tych słów leci wam ślinka to koniecznie przyjdźcie na warsztaty kuchni izraelskiej. A co jeśli te nazwy nic wam nie mówią? Tym bardziej wpadnijcie, żeby się przekonać ile do tej pory was ominęło!
Izraelskie menu na początek Dnia izraelskiego przedstawi Malka Kafka – ekspertka kuchni izraelskiej, która na co dzień prowadzi sieć restauracji Tel Aviv Urban Food. Wszyscy miłośnicy kuchni kojarzą ją zapewne z programu „Koszer Macher” w Kuchnia+, którego była gospodynią. A z jej filozofią gotowania można się zapoznać dzięki wydanej cztery lata temu nakładem wydawnictwa Znak książce „Good food – Boska kuchnia”.
Wydarzenie dostępne także online facebook.com/lublinerfestival/